Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effects of L-lysine·H2SO4 product on the intestinal morphology and liver pathology using broiler model

Tytuł:
Effects of L-lysine·H2SO4 product on the intestinal morphology and liver pathology using broiler model
Autorzy:
Hongmin Jia
Ting He
Haitao Yu
Xiangfang Zeng
Shihai Zhang
Wenfeng Ma
Jie Zhang
Shiyan Qiao
Xi Ma
Temat:
Broilers
Intestinal morphology
Liver pathology
L-lysine·H2SO4
Animal culture
SF1-1100
Veterinary medicine
SF600-1100
Źródło:
Journal of Animal Science and Biotechnology, Vol 10, Iss 1, Pp 1-10 (2019)
Wydawca:
BMC, 2019.
Rok publikacji:
2019
Kolekcja:
LCC:Animal culture
LCC:Veterinary medicine
Typ dokumentu:
article
Opis pliku:
electronic resource
Język:
English
ISSN:
2049-1891
Relacje:
http://link.springer.com/article/10.1186/s40104-019-0318-9; https://doaj.org/toc/2049-1891
DOI:
10.1186/s40104-019-0318-9
Dostęp URL:
https://doaj.org/article/bb985aadf56949ddb901dec837512ca2  Link otwiera się w nowym oknie
Numer akcesji:
edsdoj.bb985aadf56949ddb901dec837512ca2
Czasopismo naukowe
Abstract Background Lysine is used widely in livestock production due to the shortage of feed protein resources. L-lysine·H2SO4 contains L-lysine sulphate as well as fermentation co-products which contain other amino acids and phosphorus. However, there are few articles about L-lysine·H2SO4 product regarding intestinal morphology and liver pathology of broiler chickens. In this article, we focus on the absorption and metabolism of L-lysine·H2SO4 revealed in the variation of intestinal morphology and liver pathology to determine the tolerance of chicks for L-lysine·H2SO4. Methods To evaluate the tolerance of broilers for L-lysine·H2SO4, 240 one day old broilers were allocated randomly to one of five dietary treatments which included corn-soybean diets containing 0, 1%, 4%, 7% or 10% L-lysine·H2SO4 (L-lysine content = 55%). Results Supplementation of 1% L-lysine·H2SO4 in the diet had no negative effects. However, 4%, 7% or 10% L-lysine·H2SO4 supplementation produced negative responses on broiler performance, carcass characteristics, blood biochemistry, and particularly on intestinal morphology and liver pathology compared with broilers fed the control diet. Conclusion Our results show that supplementation with 1% L-lysine·H2SO4 had no negative effects on performance, carcass characteristics, blood biochemistry, intestinal morphology and liver pathology in broilers, but supplementation with 4%, 7% or 10% L-lysine·H2SO4 produced a negative response, particularly with respect to intestinal morphology and liver pathology.
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do pełnego tekstu.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies