Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Przeglądasz jako GOŚĆ
Tytuł pozycji:

Coevolution with bacteria drives the evolution of aerobic fermentation in Lachancea kluyveri.

Tytuł :
Coevolution with bacteria drives the evolution of aerobic fermentation in Lachancea kluyveri.
Autorzy :
Nerve Zhou
Krishna B S Swamy
Jun-Yi Leu
Michael J McDonald
Silvia Galafassi
Concetta Compagno
Jure Piškur
Pokaż więcej
Temat :
Medicine
Science
Źródło :
PLoS ONE, Vol 12, Iss 3, p e0173318 (2017)
Wydawca :
Public Library of Science (PLoS), 2017.
Rok publikacji :
2017
Kolekcja :
LCC:Medicine
LCC:Science
Typ dokumentu :
article
Opis pliku :
electronic resource
Język :
English
ISSN :
1932-6203
Relacje :
http://europepmc.org/articles/PMC5345805?pdf=render; https://doaj.org/toc/1932-6203
DOI :
10.1371/journal.pone.0173318
Dostęp URL :
https://doaj.org/article/df80bc2775c24960b1456d7432ca40e8
Numer akcesji :
edsdoj.f80bc2775c24960b1456d7432ca40e8
Czasopismo naukowe
The Crabtree positive yeasts, such as Saccharomyces cerevisiae, prefer fermentation to respiration, even under fully aerobic conditions. The selective pressures that drove the evolution of this trait remain controversial because of the low ATP yield of fermentation compared to respiration. Here we propagate experimental populations of the weak-Crabtree yeast Lachancea kluyveri, in competitive co-culture with bacteria. We find that L. kluyveri adapts by producing quantities of ethanol lethal to bacteria and evolves several of the defining characteristics of Crabtree positive yeasts. We use precise quantitative analysis to show that the rate advantage of fermentation over aerobic respiration is insufficient to provide an overall growth advantage. Thus, the rapid consumption of glucose and the utilization of ethanol are essential for the success of the aerobic fermentation strategy. These results corroborate that selection derived from competition with bacteria could have provided the impetus for the evolution of the Crabtree positive trait.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies