Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Sfidat e konsolidimit të shtetësisë: dialogu i Brukselit, dhjetë vjet pas pavarësimit të Kosovës

Tytuł :
Sfidat e konsolidimit të shtetësisë: dialogu i Brukselit, dhjetë vjet pas pavarësimit të Kosovës
Informacja o wydawcy :
Kolegji AAB 2018
Dodane szczegóły :
Osmanaj, Egzon
Typ dokumentu :
Zasób elektroniczny
Index Terms :
Dialogu i Brukselit
konsolidim i shtetit
demokratizim
integrimi europian
Kosova
BE
Thesis
Dostępność :
Open access content. Open access content
Pozostałe numery :
KVAAB oai:dspace.aab-edu.net:123456789/1177
1079362032
Źródło wspomagające :
AAB COLL
From OAIster®, provided by the OCLC Cooperative.
Numer akcesji :
edsoai.on1079362032
Zasób elektroniczny
Dialogu Kosovë-Serbi është një nga proceset më të rëndësishme në të cilat Republika e Kosovës ka qenë e angazhuar që nga shpallja e pavarësisë më 2008. Megjithatë, që nga fillimi, i ashtuquajturi “dialogu i Brukselit” është karakterizuar nga mungesa e transparencës, sinqeritetit si dhe nga shumëkuptimësia. Ky punim ka për fokus ndikimin që dialogu i Brukselit ka pasur në konsolidimin e shtetësisë së Kosovës. Punimi argumenton se dialogu Kosovë-Serbi e ka dëmtuar shtetësinë e Kosovës nga brenda dhe e ka dobësuar atë në sferën e jashtme. Përderisa në aspektin e brendshëm, marrëveshjet e arritura në këtë dialog kanë përbërë një sfidë serioze për sistemin juridik dhe politik të Kosovës, në arenën ndërkombëtare, dialogu ka qenë një pengesë në rrugën e Kosovës drejt konsolidimit të shtetësisë së saj në marrëdhëniet ndërkombëtare. Dialogu i Brukselit është mjaft unik dhe i paprecedentë për literaturën e formimit dhe konsolidimit të shtetësisë për faktin se një shtet demokratik dhe sovran interferon, me ndihmën dhe përkrahjen e të gjithë aktorëve ndërkombëtarë, në organizimin dhe çështjet e brendshme të një shteti tjetër sovran dhe demokratik. Ky punim po ashtu shpërfaq dobësinë e BE-së si ndërmjetësues në këtë proces.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies