Information

Dear user, the application need JavaScript support. Please enable JavaScript in your browser.

Title of the item:

Sfidat e konsolidimit të shtetësisë: dialogu i Brukselit, dhjetë vjet pas pavarësimit të Kosovës

Title :
Sfidat e konsolidimit të shtetësisë: dialogu i Brukselit, dhjetë vjet pas pavarësimit të Kosovës
Publisher Information :
Kolegji AAB 2018
Added Details :
Osmanaj, Egzon
Document Type :
Electronic Resource
Index Terms :
Dialogu i Brukselit
konsolidim i shtetit
demokratizim
integrimi europian
Kosova
BE
Thesis
1848-4298
Availability :
Open access content. Open access content
Other Numbers :
KVAAB oai:dspace.aab-edu.net:123456789/1177
1079367317
Contributing Source :
AAB COLL
From OAIster®, provided by the OCLC Cooperative.
Accession Number :
edsoai.on1079367317
Electronic Resource
Dialogu Kosovë-Serbi është një nga proceset më të rëndësishme në të cilat Republika e Kosovës ka qenë e angazhuar që nga shpallja e pavarësisë më 2008. Megjithatë, që nga fillimi, i ashtuquajturi “dialogu i Brukselit” është karakterizuar nga mungesa e transparencës, sinqeritetit si dhe nga shumëkuptimësia. Ky punim ka për fokus ndikimin që dialogu i Brukselit ka pasur në konsolidimin e shtetësisë së Kosovës. Punimi argumenton se dialogu Kosovë-Serbi e ka dëmtuar shtetësinë e Kosovës nga brenda dhe e ka dobësuar atë në sferën e jashtme. Përderisa në aspektin e brendshëm, marrëveshjet e arritura në këtë dialog kanë përbërë një sfidë serioze për sistemin juridik dhe politik të Kosovës, në arenën ndërkombëtare, dialogu ka qenë një pengesë në rrugën e Kosovës drejt konsolidimit të shtetësisë së saj në marrëdhëniet ndërkombëtare. Dialogu i Brukselit është mjaft unik dhe i paprecedentë për literaturën e formimit dhe konsolidimit të shtetësisë për faktin se një shtet demokratik dhe sovran interferon, me ndihmën dhe përkrahjen e të gjithë aktorëve ndërkombëtarë, në organizimin dhe çështjet e brendshme të një shteti tjetër sovran dhe demokratik. Ky punim po ashtu shpërfaq dobësinë e BE-së si ndërmjetësues në këtë proces.

We use cookies to help identify your computer so we can tailor your user experience, track shopping basket contents and remember where you are in the order process.