Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Imazhi i shqiptarëve nga pasqyrimi i shenjtërimit të Nënës Terezë në mediat italiane

Tytuł :
Imazhi i shqiptarëve nga pasqyrimi i shenjtërimit të Nënës Terezë në mediat italiane
Informacja o wydawcy :
Kolegji AAB 2017
Dodane szczegóły :
Tuti, Fjoralba
Typ dokumentu :
Zasób elektroniczny
Index Terms :
Nënë Tereza
imazh i shqiptarëve
Corriere della Sera
La Repubblica
La stampa
Vatikan
shenjtërim
Thesis
1848-4298
Dostępność :
Open access content. Open access content
Pozostałe numery :
KVAAB oai:dspace.aab-edu.net:123456789/1167
1079393871
Źródło wspomagające :
AAB COLL
From OAIster®, provided by the OCLC Cooperative.
Numer akcesji :
edsoai.on1079393871
Zasób elektroniczny
Imazhi është një dukuri që gjithmonë ka përbërë interes për qeniet njerëzore megjithëse në vitet e fundit është shndërruar në çështje primare. Ajo se çfarë të tjerët mendojnë për ne apo edhe se çfarë ne mendojmë për ata, është në të vërtetë baza e ndërveprimit në përditshmërinë tonë. Në këtë punim imazhin do ta shohin përtej nivelit ndërpersonal, do të synohet të shpjegohet rëndësia e imazhit të një vendi si pjesë e diplomacisë publike të një vendi. Qëllimi i këtij punimi është të kuptohet mënyra se si ka ndikuar në imazhin e Shqipërisë mbulimi mediatik i shenjtërimit të Nënë Terezës. Pyetja kërkimore që shtrohet këtu është se çfarë qasjeje kanë pasur mediat italiane kundrejt Shqipërisë në pasqyrimin e tyre. Për këtë punim janë përzgjedhur gazetat kryesore italiane: Corriere della Sera, La Stampa dhe La Repubblica, brenda një dyvjeçari ku janë analizuar 41 artikuj të botuar për Nënë Terezën. Gjetjet dëshmojnë se këto tri gazeta kanë pasur një mbulim të madh mediatik dhe në të shumtën e rasteve nuk kanë fshehur origjinën e shenjtores Nënë Terezës, duke e shkruar ndonjëherë edhe në titull që ajo ishte shqiptare. Një ngjarje e tillë siç ishte shenjtërimi i një personi me vlera të fuqishme universale, ndikon pozitivisht në imazhin e shqiptarëve në botë.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies